Persoonlijke Training Zelfverdediging & Weerbaarheid

Niet meer op of zijn bang in onbekende situaties

In Nederland zijn er veel slachtoffers van zinloos of huiselijk geweld. Of andere geweldsincidenten. Hierdoor durven mensen de straat niet meer op of zijn bang in situaties waarin veel mensen bijeenkomen.

Studies hebben aangetoond dat victimisatie (het slachtofferschap) een terugkerend fenomeen kan zijn. Wij helpen u deze visuele cirkel te doorbreken. Of helpen voorkomen dat het een vast patroon wordt. Door middel van Self Defense training aan huis of op locatie, geven we u een gerust en veilig gevoel.

Schaam u niet, want u bent niet de enige en neem contact op.

Hoe ziet de training eruit?

Een aantal dagen voor de training krijgt de cursist een mail met een aantal vragen. Deze vragen hebben onder andere betrekking tot de motivatie van de training. De motivatie voor het beginnen van de training is voor iedereen natuurlijk anders. Hierdoor kunnen we een persoonlijke en op therapeutische wijze trainingen samenstellen die voor iedere persoon noodzakelijk is.

Na het kort gesprek beginnen we met een korte warming-up. Dit kan variëren tot een stukje hardlopen tot aan korte intensieve oefeningen op de plaats. Na de warming-up beginnen we met de training. In de training worden er vaardigheden aangeleerd die iedereen kan, alleen zijn veel mensen er niet bewust van hoe ze toegepast moeten worden. Hierdoor is de training geschikt voor iedereen, jong en oud.

Door de training leert de cursist:

• bewust te worden van de verschillende weerbaarheidstechnieken;
• in te laten zien hoe de cursist kan reageren in bepaalde situaties;
• technieken aan te leren die de cursist ook in kan zetten wanneer nodig;
• zelfverzekerder te maken in bepaalde situaties;
• meer zelfvertrouwen te krijgen.