Veiligheidsadvies

Veiligheid van organisatie, werknemers of klanten

Bedrijven en organisaties hebben regelmatig vragen als het gaat over de veiligheid van hun organisatie, werknemers of klanten. Maar wat is veiligheid eigenlijk? Veiligheid is een ruim en brede definitie waarin een aantal woorden naar voren komt. Trouw, dierbaar, geborgenheid en vertrouwdheid. Wij richten ons dan ook op twee soorten veiligheid: sociale veiligheid en fysieke veiligheid.

Bij sociale veiligheid gaat het om de mate waarin mensen zich beschermd voelen en beschermd zijn tegen persoonlijk leed door misdrijven. Hierbij moet u denken aan een steeds harder wordende samenleving, waarmee uw organisatie en medewerkers te maken kunnen krijgen. Bijvoorbeeld agressieve klanten. Een protocol hiervoor helpt om uw werknemers beter te beschermen.

Fysieke veiligheid is de mate waarin mensen zich beschermd zijn én voelen tegen persoonlijk leed door incidenten van niet menselijke oorsprong. Bijvoorbeeld: omvallende machines, brand, ontploffingen en instortingen. Natuurlijk vallen rampen en epidemieën hier ook onder. Voor al deze zaken dienen er veiligheidsmaatregelen in vorm van BHV en instructies getroffen te worden.

Heeft u zaken waar u tegenaan loopt ? Of wilt u zich laten adviseren? Neem dan gerust contact op.