Spray weerbaarheidstraining

Confrontatie op een veiligere manier

Spray weerbaarheid (defense) is een nieuw fenomeen in Nederland. Het woord zegt het eigenlijk al, het is een weerbaarheidstraining in combinatie met verfspray (de legale vervanger van pepperspray). Veel mensen willen het gevecht helemaal niet aangaan met hun aanvaller maar houden de persoon liever op afstand. Waarom zou de confrontatie worden opgezocht als er voor een veiligere manier kan worden gekozen? Dit is ook één van de redenen waarom momenteel in Nederland massaal producten als pepperspray en verfspray worden ingekocht.

We hebben daarom een theorie ontwikkeld waarbij verdedigingstechnieken worden ingezet in combinatie met verfspray. Hierdoor kunnen veel incidenten worden voorkomen en hoeft iemand niet de strijd aan te gaan. Daarnaast kan een aanvaller ook dagen door de autoriteiten worden herkend wanneer er melding van het incident word gedaan. Dit komt omdat bij het gebruik van de verfspray iemand voor vijf dagen gemarkeerd is. Hierdoor beschermt u uzelf niet alleen, maar bestaat de kans ook dat deze personen sneller worden gepakt en word berecht.

Hoe ziet de training eruit?

Zoals bij de meeste vechtsporten is het van belang dat er een goede basis is. Hierbij moet gedacht worden aan een goede verdediging en weten wat voor stoot, trap en knie technieken er zijn. We zullen deze dan ook gaan leren te gebruiken en te combineren.

Wanneer de basis goed is kan er verder worden gegaan met de verdieping, het gebruik van weerbaarheidstechnieken in combinatie met de verfspray. Al deze technieken zijn makkelijk uit te voeren en er is dan ook geen leeftijd aan verbonden.

Na de training zal de cursist:

• verschillende weerbaarheidstechnieken te kunnen toepassen in combinatie met verfspray;
• hoe te reageren in bepaalde situaties;
• zelfverzekerder te worden;
• meer zelfvertrouwen te creëren;
• leren verfspray te gebruiken, zodat een gevecht kan worden vermeden.